Tässä kaikki

Tässä kaikki

Samettikankailla luot helpollisti ylellisyyden tunnetta kotiisi. Menneinä vuosina sametti oli vain hoveissa käytetty ylemistön materiaali mutta nykyään sitä on laajasti saatavilla meidän kaikkien iloksi. Vaikka ompeluharrastelijana saatkin samettiverhoihin saakin nykyään edullisesti laadukasta samettikangasta, ei sen ylellisyyttä luova vaikutelma ole hävennyt lainkaan vuosien saatossa.

Vain mielikuvitus on rajana kun alat luomaan sametista. Kauniit samettikankaat sopivat niin verhoihin kuin vaatteisiinkin arjessa ja juhlassa. Sametista on myös helppo luoda kauniita tyynynpäällisiä. Ajattoman sametin kanssa on vaikeaa mennä pieleen.

Voit tilata kangastilaukseesi ompelupalvelun, jolloin viimeistelemme ammattitaidolla verhot juuri haluamasi laiseksi tai teemme kankaasta vaikka kauniin tyynynpäällisen puolestasi. Ompelupalvelun voit tilata kankaan tuotesivulta.

Tiesitkö että samettinen kangas toimii useimmiten erinomaisesti sohvanpäällisenä ja muissa huonekaluissa kissataloudessa? Kissat saattavat vielä käyttää pintaa raapimiseen mutta sametista ei saa yhtä hyvää tarttumapintaa . Raapiminen ei jätä yhtä isoja jälkiä materiaalin kuin käy useimpien muiden materiaalivaihtoehtojen kanssa ja kissat myös helposti kyllästyvät yrittämiseen ja etsivät helpompia kohteita tuhottavaksi. Vaikka pintaan pieniä jälkiä jäisikin, ne saa usein pyyhkäistyä kädellä pois näkyvistä samettikankaan eloisan pinnan vuoksi.

Samettikangas muodostuu kahdesta kerroksesta

Sametti voidaan luoda oikeastaan mistä materiaalista tahansa ja termi viittaa kankaan kudontatapaan eikä materiaaliin. Sametin valmistamiseen tarvitaan erityistä kalustoa, joiden avulla kankaaseen luodaan kaksi eri paksuuskerrosta samanaikaisesti. Samettia valmistetaan ympärimaailman ja merkittävämmät tuottajamaat tänä päivänä ovat Kiina, Intia, Egypti ja Turkki.

Myymämme kankaat on valmistettu pääasiallisesti polyesteristä ja niitä on saatavilla lukuisissa eri väreissä, joita voit kätevästi selata tällä sivulla tai suodattaa haluamasi värin vasemmalta löytyvän tuoterajauksen avulla. Kankaita saat niin yksivärisinä kuin kuvioituinakin, ja löydät varmasti sopivan omaan käyttökohteeseesi.

Samettikankaat tunnistaa pehmeästä pinnasta ja kauniista kimaltelusta
Samettikankaat tunnistaa mukavantuntuisesta pehmeästä pinnasta ja sametin väri hehkuu upeasti sopivassa valaistuksessa.